04 Aug
04Aug

המטבח התאילנדי ידוע בכל העולם בזכות הרמוניית הטעמים שבו, הניחוחות והצבעים המרהיבים. טעמיו משלבים עשבי תיבול ארומטיים ואיזון עדין של טעמים מתוקים, חמוצים, חריפים ומלוחים. בלב הבישול התאילנדי טמונים חומרי גלם טריים ואקזוטיים המעניקים למטבח את זהותו המובהקת ליצירת חוויה קולינרית מענגת.
נסקור מקרוב כמה מהמרכיבים המרכזיים מהמטבח התאילנדי.


אורז כמובן, המשמש כמקור המחיה העיקרי של התאילנדים. אורז יסמין, הידוע בניחוחו העדין, בשימוש מוקפצים ומנות עיקריות אחרות.


עשבי תיבול ותבלינים ארומטיים שמייחסים להם גם יתרונות בריאותיים רבים, כולל תכונות אנטי דלקתיות ושיפור העיכול, לדוגמא: 

עשב לימון, הידוע בטעם ההדרים הייחודי שלו, נמצא בשימוש נרחב במטבח התאילנדי. הוא מעניק תו מרענן וחריף למרקים, קארי ומוקפצים.

בזיליקום תאילנדי, עם טעמו המפולפל והמעט מתוק, מוסיף טעם מובהק למנות תאילנדיות רבות. גלנגל, קרוב משפחה של ג'ינג'ר, לגלנגל יש טעם הדרים, אדמתי. זהו מרכיב מפתח במרק טום יאם, המספק מגע טעים וארומטי.

עלי קפיר ליים, עלים ריחניים עם ארומת הדרים ייחודית. פלפל צ'יל, הנותן קיק של חריפות לוהטת במנות השונות.

רוטב דגים הוא מרכיב חיוני במטבח התאילנדי. עשוי מדגים מותססים, התבלין החריף הזה מוסיף עומק של טעם למרקים, מוקפצים ותבשילי קדרה.

חלב קוקוס קרמי וטעים, מרכיב בשימוש נפוץ בתבשילי קארי וקינוחים תאילנדיים. המתיקות הטבעית של חלב הקוקוס משלימה ומאזנת את התבלינים הדומיננטים המשמשים במטבח התאילנדי.

תמרינדי, חמצמץ ומעט מתוק, לאיזון ושיפור הטעם של מרקים, רטבים ומרינדות.

תוצרת טרייה, המטבח התאילנדי מסתמך במידה רבה על שפע של ירקות ופירות טריים המוסיפים צבע, מרקם ורעננות למנות התאילנדיות. למשל, חציל תאילנדי, פלפל צ'ילי תאילנדי, ליים, מנגו, אננס ופפאיה.

הפיתוי של המטבח התאילנדי טמון בשימוש המופתי שלו בחומרי גלם היוצרים סימפוניה של טעמים. חומרי הגלם של המטבח התאילנדי יוצרים תערובת הרמונית של טעמים מתוקים, חמוצים, חריפים ומלוחים. חקר המגוון העשיר של חומרי הגלם במטבח התאילנדי הוא הרפתקה לחובבי בישול ואוכל המחפשים חוויה קולינרית יוצאת דופן. ניתן להתנסות לטעום וללמוד לאזן בהזמנת סדנת ארוחה תאילנדית.