28 Jan
28Jan

לחמניות מאודות בסלסלת במבוק, מהוות דרך בישול בריאה תוך שמירה על הטעם והמרקם המענגים. את סלסלת הבמבוק מניחים מעל סיר מים רותחים. מבנה הסלסילה מבטיח פיזור חום אחיד, בעוד שהמכסה לוכד את האדים בפנים, כך שנוצר אפקט מושלם של מרקם אוורירי.

מומלץ כמנה ראשונה בארוחה תאילנדית, במילוי ירקות מוקפצים או כל מילוי אחר.

המצרכים:

3 כוסות קמח לבן (450 גרם)

3 כפות סוכר לבן (40 גרם)

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כוס מים חמימים (240 מ״ל)

כפות שמן קנולה

כפית חומץ

אופן ההכנה:

- מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה ומלח. יוצרים גומה ומוסיפים את הרטובים: שמן, חומץ ומים. לשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק.

- מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

- בנתיים נחתוך ריבועים מנייר אפייה בגודל של כ- 10 ס״מ, עליהם נניח בהמשך את הלחמניות.

- קורצים מהבצק חתיכות במשקל של כ- 50 גרם כל אחת, מגלגלים לכדורים ומניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ- 30 דקות. 

- כעת נרתיח מים בסיר המתאים בגודלו לגודלה של סלסלת הבמבוק. כשהמים רותחים חשוב להחליש את האש ולהניח את הסלסלה מעל הסיר. 

- בתוך הסלסלה נניח את ריבועי נייר האפייה עם כדורי הבצק, תוך שמירה על מרווחים שיאפשרו ללחמניות לתפוח. הלחמניות יעברו אידוי בסלסלה המכוסה במשך כ- 15 דקות. 

יידרשו מספר סבבים עד שכל הכדורים יהיו מאודים ויהפכו ללחמניות רכות ועדינות במרקם מענג וחלומי.